ThirtySeven (drinks, tapas, music and more)
Thirty Seven De Pinte

Suat Gedik en Mieke Dutré zijn geen onbekende ondernemers in de streek. Suat Gedik heeft reeds meer dan 20 jaar voldoende opleiding en ervaring opgedaan in verschillende restaurants en hotels als Chef-kok in de Franse grootkeuken als hotelmanagement. Hij stampte PC-Lab.be (IT bedrijf voor particuliëren als voor bedrijven) uit de grond, waar hij ook gespecialiseerd was in vele opdrachten als digitaal forensisch onderzoeker waar u nog steeds beroep kan doen via de website www.digitalsoft.be

Zijn vrouw Mieke is coördinator van Het Pand, het cultureel en congrescentrum van de UGent. Sinds 2018 heeft het koppel een nieuwe passie gevonden: roomijs.

Samen openden ze een ijssalon in de Pintestraat.

In maart 2019 hebben ze het terras volledig laten renoveren met een mooi eindresultaat waar iedereen zijn plekje kan vinden, zelfs de kinderen. Sinds eind 2022 is dit uitgebreid tot een tapasbar met de naam Thirty Seven die heel het jaar geopend is, vanaf maart tot september zijn er nog steeds ambachtelijke Italiaanse ijsjes verkrijgbaar ook.

Suat Gedik & Mieke Dutré Itality De Pinte
Suat Gedik & Mieke Dutré Itality De Pinte
Suat Gedik & Mieke Dutré Itality De Pinte

HLN - 18 september 2018

Suat en Mieke openen Italiaans ijssalon in centrum

DE PINTE - Thirty Seven by Itality (Gelateria Italiana)


Genieten van een heerlijk ijsje kan je nu ook in het centrum van De Pinte. Suat Gedik en zijn vrouw Mieke Dutré openden er het ijssalon Toscana IJs. “Onze ijsjes worden vers bereid volgens een oud Italiaans recept”, zegt Suat.

Suat Gedik en Mieke Dutré zijn geen onbekende ondernemers in de streek. Hij stampte PC-Lab.be uit de grond en zijn vrouw Mieke is coördinator van Het Pand, het cultureel en congrescentrum van de UGent. Maar nu heeft het koppel een nieuwe passie gevonden: roomijs. Samen openden ze een ijssalon in de Pintestraat, in het vroegere pand van decoratiezaak Lily en Marcel.

“Deze zomer zijn we in zee gegaan met Toscana ijs en naast leveringen aan particulieren en horecazaken kan je de ijsjes nu ook proeven in ons eigen ijssalon”, zegt Suat. “Toscana IJs maakt ambachtelijk roomijs dat bereid wordt met Carpigiani-bokvriezers. Het wordt uitsluitend gemaakt 0met verse boerenmelk en dit volgens een oud geheim recept uit Italië. Werken met Carpigiani-bokvriezers is zeer arbeidsintensief, maar het geeft het allerbeste resultaat: ambachtelijk ijs met een stevige, vaste structuur. Voor de verschillende soorten werken we bijna uitsluitend met verse producten, geen kleurstoffen of additieven. Zo krijgt ons smurfenijs haar blauwe kleur van blauwe bessen. Naast ijsjes vind je bij ons ook drankjes uit Italië zoals wijn, bier, koffie en limoncello en vanaf oktober serveren wij Italiaanse gebakjes. Je kan hiervan genieten in onze zaak of op ons terras achteraan.”


Suat Gedik tuinterras Itality (Gelateria Italiana)

Nieuwsblad - september 2018

Centrum heeft er 3 nieuwe zaken bij

DE PINTE - Thirty Seven by Itality (Gelateria Italiana)


Terwijl veel steden kampen met leegstand, bloeit de handel in de randgemeenten. In de Pintestraat37, waar de cadeauzaak Lily & Marcel was gevestigd, openen Mieke en Suat Gedik-Dutré hun ijssalon/tearoom Toscana. “We serveren ambachtelijk Italiaans ijs op basis van verse producten”, licht Mieke toe. Ook in de tearoom vind je vooral Italiaanse producten, waaronder warm gebak in de wintermaanden.

Dit kermisweekend heropent Sylvie Huylenbroeck-Leroy haar ‘concept store’ Lily & Marcel in de Baron de Gieylaan32, waar vroeger de fotozaak Maes was. Vriendin en barista Anne Debunne houdt vooraan het koffiehuis Sweet Bean open. “Naast een uitgebreide koffie- en theekaart bieden we allerlei andere dranken en artisanaal Belgisch gebak. Liefhebbers van bio, vegan en glutenarm komen zeker aan hun trekken.” Boven is er een klein lokaal voor workshops.

Aan de overkant, naast café ’tSchaap, opent over een maand keurslager Louis. ­Louis Van Wiele is de zoon van Filip Van Wiele en Peggy Deroo, die in Sint-Denijs-Westrem een keurslagerij runnen. Sinds André en Notebaert de deuren sloten, telt De Pinte maar twee slagers meer. Binnenkort dus weer drie.(jdd)


Suat Gedik tuinterras Itality (Gelateria Italiana)
Suat Gedik in tapasbar Thirty Seven - Het Laatste Nieuws

HLN 19 november - 2022

Suat (40) tovert ijssalon Itality om tot tapasbar Thirty Seven: “Zo kan ik het ganse jaar openblijven”

DE PINTE - Thirty Seven by Itality (Gelateria Italiana)


Voor drankjes en hapjes kan je vanaf dit weekend terecht in 37 - Thirty Seven in De Pinte. Suat Gedik (40) transformeerde zijn gekende ijssalon Itality om tot een tapasbar. “In de zomer kan je hier nog steeds ijsjes krijgen”, zegt Suat.


Suat Gedik tuinterras Itality (Gelateria Italiana)

Nieuwsblad - 20 november 2022

Van ijssalon naar tapasbar: “Hapjes om gezellig met vrienden te aperitieven”

DE PINTE - Thirty Seven by Itality (Gelateria Italiana)

Het bekende ijssalon Itality in De Pinte onderging een gedaanteverwisseling. Voor de wintermaanden bouwde uitbater Suat Gedik zijn zaak om tot tapasbar Thirtyseven, een plek om iets te gaan drinken met een uitgebreid aanbod bijhorende hapjes.


Suat Gedik toverden Itality om tot ThirtySeven tapasbar in De Pinte - Nieuwsblad